Toelatingseisen

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Tolk en Vertaler? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Toelatingseisen voor de BA-opleiding Tolk/Vertaler

Instromen in jaar 1 is zonder meer mogelijk met een havo-, mbo- (niveau 4) of vwo-diploma met de betreffende taal als examenvak. Ook met een vergelijkbare buitenlandse vooropleiding in je studietaal en het certificaat NT2, niveau II kun je in jaar 1 instromen.

Ben je niet in bezit van bovengenoemde diploma‚Äôs, dan is de instroomtoets verplicht. Aan de hand van de resultaten van deze toets kunnen we goed inschatten wat jouw mogelijkheden zijn en krijg je zelf een goed beeld van je kennis en vaardigheden. Je legt ook een instroomtoets af als je in een hoger jaar wilt instromen.

Instromen in een hoger jaar

Soms is het mogelijk om in te stromen in een hoger jaar. Dat hangt af van je vooropleiding, werkervaring en het niveau waarop je de taal van je keuze beheerst. In dat geval leg je een instroomtoets af om te bepalen wat jouw niveau is.

Neem contact met ons op als je vragen hebt over jouw specifieke situatie.

Toelatingseisen afstudeerprofiel Tolken

Tolken kun je alleen wanneer je al een zeer goede actieve kennis van de studietaal en het Nederlands hebt. Daarom volg je eerst drie jaar de opleiding Vertalen, waarbij je in het derde jaar de voorbereidende minor Introductie in Tolken doet.

Om direct in te kunnen stromen in het vierde jaar is een afgeronde hbo- of universitaire studie vereist. Voor het afstudeerprofiel Tolken is in alle gevallen een instroomtoets verplicht.

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen