Stages Europese Commissie 

Stages Europese Commissie 

Vertaal- en terminologiestages van het Directoraat-generaal Vertaling van de Europese Commissie voor afgestudeerden: inschrijving tot 29 januari 2021.

In het kader van het “Blue Book”-stageprogramma organiseert de Europese Commissie twee keer per jaar stages voor afgestudeerde bachelors en masters. Ook het directoraat-generaal Vertaling (DGT) neemt hieraan deel. Tijdens zo’n stage maak je kennis met alle aspecten van de baan van EU-vertaler: je vertaalt korte en langere teksten, van factsheets tot wetgevingsvoorstellen, over de verschillende beleidsterreinen van de EU, meestal vanuit het Engels; je vertalingen worden gereviseerd door ervaren vertalers; de revisies worden met jou besproken; je krijgt altijd een (of meer) mentor(en) toegewezen.

De Nederlandse taalafdeling heeft de afgelopen jaren tijdens elke sessie twee stageplaatsen aangeboden (één in Brussel en één in Luxemburg). Deze stages duren vijf maanden en worden vergoed. De stages lopen van 1 maart tot 31 juli (inschrijving in juli) of van 1 oktober tot 28 februari (inschrijving in januari): https://ec.europa.eu/stages/ho...


© 2021 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen