Onderwijs

Onderwijs

Twee verschillende beroepen: een vertaler weegt zijn woorden af met naslagwerken en internet, een tolk moet die kennis meteen paraat hebben. Toch hebben ze gemeen dat de meeste informatie die de wereld over reist, door hun handen gaat.

Onderwijsaanbod

ITV Hogeschool biedt bacheloropleidingen in deeltijd en losse modules voor tolken en vertalers. 

Alle onderwijsmogelijkheden op een rij:

  • De vierjarige hbo-bacheloropleiding Tolk of Vertaler in een van de zes talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch en Spaans. De opleiding is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan het hoger onderwijs gesteld worden. De hbo-opleiding Tolk-Vertaler van ITV Hogeschool is geregistreerd in het CROHO-register onder nummer 34004.
  • Heb je geen bachelordiploma nodig, maar wil je gericht werken aan bepaalde skills, dan is het mogelijk om de opleiding deels of geheel te volgen als aanschuifstudent, je legt dan geen tentamens af. 
  • Voor professionele tolken en vertalers, maar ook voor iedereen die verdieping in talen en culturen zoekt, is er een wisselend aanbod van korte modules en masterclasses.

Ontdek hieronder welke variant bij je past.

© 2021 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen