Ben je geïnteresseerd in de inhoud van vakken van ITV Hogeschool, maar wil je geen volledige opleiding doen? Dan kun je deelnemen aan de colleges als aanschuifstudent. Je volgt de gekozen studieonderdelen, levert opdrachten in en krijgt feedback van de docent. Een leuke manier om vrijblijvend je (ver)taalvaardigheid te verbeteren en je kennis te verbreden.

Wat is aanschuifonderwijs?

Voor het aanschuifonderwijs ontvang je geen studiepunten of PE-punten. Het is echt bedoeld voor mensen die dit uit interesse doen, of omdat het bijvoorbeeld handig is voor hun werk. Je kiest voor één of meerdere studieonderdelen die bestaan uit een aantal vakken. Dit is een combinatie van maandelijkse werkcolleges in Utrecht en thuisstudie. Bij het aanschuifonderwijs bereid je de colleges voor en krijg je feedback over je ingeleverde opdrachten. In de werkcolleges draai je volwaardig mee en neem je actief deel aan de opdrachten. Het enige verschil is dat je niet meedoet aan tentamens. Na afloop van het studieonderdeel krijg je een bewijs van deelname.

Studieonderdelen en kosten

Je kunt kiezen voor één of meerdere studieonderdelen van de reguliere bacheloropleiding die bestaan uit een aantal vakken. De kosten van aanschuifonderwijs zijn afhankelijk van de omvang van het studieonderdeel. Per studieonderdeel staat het aantal EC's (European Credits) aangegeven.

Voor het aanschuifonderwijs kun je geen STAP-budget aanvragen.

Voorwaarden en inschrijving

Om volwaardig mee te kunnen doen met de colleges is het belangrijk dat je een zekere voorkennis hebt. Je moet daarom voldoen aan de toelatingseisen van jaar 1. Heb je door een eerdere opleiding of ervaring een hoger niveau en wil je meedoen met de colleges van jaar 2 of 3, dan leg je een instroomtoets af. De aanmeldingsprocedure is gelijk aan de aanmelding voor de reguliere opleiding. Geef bij de aanmelding aan dat je geïnteresseerd bent in het aanschuifonderwijs. Wij beoordelen eerst je documenten. Na de bevestiging van de voorlopige inschrijving, bespreken we met jou je keuze van studieonderdelen.

Alsnog in de bacheloropleiding instromen?

Wil je na een blok van aanschuifonderwijs toch aan een volledige studie bij ITV Hogeschool beginnen? Je krijgt dan geen vrijstelling van de vakken, omdat je de tentamens niet hebt gemaakt. Je kunt wel vrijstelling krijgen van de instroomtoets, bijvoorbeeld als je hebt laten blijken dat je kennis al op het niveau van een hoger jaar is.