Assertief én klantvriendelijk - dat kan!

Tijdens deze interactieve online training worden tolken uitgedaagd om hun assertiviteit én klantvriendelijkheid te versterken in uiteenlopende complexe praktijksituaties.

De workshop biedt een platform om te oefenen met realistische scenario's uit de tolkwereld, waarbij de tolk wordt geconfronteerd met diverse uitdagingen. Van onbegrijpelijke uitspraken van de cliënt tot culturele elementen die vertaling bemoeilijken, en van grensoverschrijdend gedrag tot verzoeken voor persoonlijke uitleg door de cliënt, alle aspecten worden in rollenspellen nagebootst voor een waarheidsgetrouwe ervaring.

Door deze rijke variëteit aan voorbeelden kunnen zowel toekomstige als ervaren tolken hun vaardigheden verfijnen in het omgaan met lastige situaties, waarbij de focus ligt op professionaliteit, communicatie en culturele gevoeligheid.

Een onderdeel van de training gaat ook over het ontstaan van stress in ons lichaam en hoe door middel van anders over de situatie te denken, deze stress omgebogen kan worden naar verschillende copingsmechanismen.

De workshop biedt een dynamische en leerzame omgeving waar tolken kunnen groeien en zich voorbereiden op de uitdagende aspecten van hun vak.

Docent: Ismahane Ben Smail

De training is online en duurt 4 uur.
Er is geen voorbereiding nodig. Neem wel casussen mee waar je mee hebt geworsteld in jouw tolkenpraktijk.

Je kunt meerdere trainingen volgen: ze hebben in principe allemaal dezelfde inhoud behalve de casuïstiek, zodat steeds verschillende situaties worden behandeld. Het brainstormen, overleggen en oefenen blijft dus interessant voor iedereen!

Losse online sessies op 12 oktober, 11 januari en 12 april van 13.00-17.00 uur.
Je kunt één of meerdere trainingen (met korting) volgen.

Prijs regulier: € 160 per training
Volg je 3 trainingen, dan betaal je € 60 minder voor de laatste training. 

(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze training. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

Kortingen zijn niet combineerbaar.

4 PE-punten per training
8 PE-punten voor 2 trainingen
12 PE-punten voor 3 trainingen

Assertief én klantvriendelijk - dat kan!

Startdatum

12-10-2024

Locatie

Online

Kosten

€ 160,00

PE-punten

4

© 2024 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen