Frans voor vertalers B1

Frans leren voor studenten en professionele vertalers die een andere vreemde taal willen leren, Frankrijk-liefhebbers en serieuze polyglotten!

Over de cursus

De nadruk ligt op begrijpend en oriënterend lezen, beheersing van relevante woordenschat en de noodzakelijke grammaticale kennis. Daarnaast leer je meer over de Franse cultuur. Uiteraard komt ook mondelinge taalvaardigheid aan bod. De cursus is heel geschikt voor studenten en vertalers die een andere taal willen leren, professionals die in hun werk met de Franse taal te maken hebben en voor iedereen met interesse voor de Franse taal die meer verdieping zoekt.

Startniveau: ERK-niveau A2 (leesvaardigheid en oriënterend lezen).
Eindniveau: ERK-niveau B1 (leesvaardigheid en oriënterend lezen).

Na deze module:

  • kan jij beschrijvende, verhalende of informatieve teksten begrijpen, zoals praktische informatie uit reisgidsen, nieuws, vacatures, brochures, instructies, recepten, formele eenvoudige brieven of e-mails;
  • kan jij duidelijke en eenvoudige teksten schrijven (brieven, e-mails, notities);
  • heb jij een redelijke beheersing van basale taalelementen en gebruikelijke structuren over voorspelbare onderwerpen of onderwerpen van persoonlijk belang;
  • heb jij voldoende woordenschat voor alledaagse onderwerpen in je directe omgeving.

Docent: Géraldine Génier

De module bestaat uit 5 online bijeenkomsten van elk 2 uur. In de weken tussen de bijeenkomsten werk je zelfstandig aan je taalvaardigheid. Je bestudeert het zelfstudiemateriaal, verdiept je in diverse aspecten van de vreemde taal en werkt aan je opdrachten. Na de laatste bijeenkomst wordt een toets afgenomen. Als je voor deze toets slaagt, geeft dit je toegang tot de volgende module. 

Beoordeling vindt plaats aan de hand continuous assessment en één online tentamen aan het eind van de periode. Je ontvangt een bewijs van deelname bij 80% aanwezigheid.

Cursusmateriaal: n.t.b.
Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen. Verkrijgbaar o.a. via Studiebijdehand.

Data & tijden:
Online werkcolleges op 27 januari 2025, 9 februari, 17 maart, 7 april, 5 mei van 19.00-21.00 uur. 

Prijs regulier: € 380

Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen.
(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze cursus. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

30

Frans voor vertalers B1

Startdatum

27-01-2025

Locatie

Online

Kosten

€ 380,00

PE-punten

30

© 2024 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen