Russisch voor vertalers A2

Russisch leren voor studenten en professionele vertalers die een andere vreemde taal willen leren, Rusland-liefhebbers en serieuze polyglotten!

Over de cursus

De nadruk ligt op begrijpend en oriënterend lezen, beheersing van relevante woordenschat en de noodzakelijke grammaticale kennis. Daarnaast leer je meer over de Russische cultuur. Uiteraard komt ook mondelinge taalvaardigheid aan bod. De cursus is heel geschikt voor studenten en vertalers die een andere taal willen leren, professionals die in hun werk met de Russische taal te maken hebben en voor iedereen met interesse voor de Russische taal die meer verdieping zoekt.

Startniveau: ERK-niveau A1 (leesvaardigheid en oriënterend lezen).
Eindniveau: ERK-niveau A2 (leesvaardigheid en oriënterend lezen).

Na deze module:

  • kan jij korte teksten over alledaagse onderwerpen begrijpen;
  • kan jij een korte tekst schrijven (brief of e-mail) met informatie over alledaagse zaken zoals gewoonten, smaken, voorkeuren, plaats en ervaringen van werk of studie, woonplaats en persoonlijke ervaringen;
  • heb jij een beperkte beheersing van enkele grammaticale structuren;
  • gebruik jij een basisterminologie waarmee je kan omgaan met alledaagse en vertrouwde persoonlijke en werksituaties.

Na het succesvol afronden van deze cursus kun je deelnemen aan de vervolgmodule Russisch voor vertalers B1.

Docent: Herma Dijkema

De module bestaat uit 5 online bijeenkomsten van elk 2 uur. In de weken tussen de bijeenkomsten werk je zelfstandig aan je taalvaardigheid. Je bestudeert het zelfstudiemateriaal, verdiept je in diverse aspecten van de vreemde taal en werkt aan je opdrachten. Na de laatste bijeenkomst wordt een toets afgenomen. Als je voor deze toets slaagt, geeft dit je toegang tot de volgende module. 

Beoordeling vindt plaats aan de hand continuous assessment en één online tentamen aan het eind van de periode. Je ontvangt een bewijs van deelname bij 80% aanwezigheid.

Studiemateriaal: n.t.b.

Data & tijden:
Online werkcolleges op 16 september, 30 september, 14 oktober, 11 november en 9 december van 19.00-21.00 uur.

Prijs regulier: € 380

Cursusmateriaal is niet bij de kosten inbegrepen.
(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze cursus. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

30

Russisch voor vertalers A2

Startdatum

16-09-2024

Locatie

Online

Kosten

€ 380,00

PE-punten

30

© 2024 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen