Vertalen voor architectuur: Nederlands-Engels

Voor wie zich wil specialiseren in het vertalen van teksten over architectuur en ruimtelijke ordening of interesse heeft in architectuur en alles wat daaromheen gebeurt.

Over de cursus

In deze module leg je een basis voor een specialistisch vakgebied van architecten die internationaal opereren, stedenbouwkundigen die spreken op conferenties of publiceren, ontwikkelaars die met een complexe en globale markt te maken hebben, academici die onderzoek doen, enz. Door middel van voorbeelden en artikelen kijken we naar taalgebruik, terminologie, de kracht van een goede beschrijving, de noodzaak van het kijken met je eigen ogen en hoe we weloverwogen keuzes kunnen maken bij het omzetten naar het Engels.

Na deze module:

  • heb je kennis gemaakt met architectuurgeschiedenis en hedendaagse praktijken in de architectuur;
  • herken je beeldende taal en vind je de juiste vorm in de doeltaal;
  • heb je kennisgemaakt met deze specialisatie.

Doelgroep 
Beginnende en ervaren vertalers met Nederlands of Engels als moedertaal. De module is ook geschikt voor studenten en docenten van (ver)taalopleidingen en iedereen met interesse in architectuur.

Docent: Dianna Beaufort

Literatuur
Een referentielijst wordt in de leeromgeving gepubliceerd. Je kiest zelf een Engelstalige video/documentaire over een architectuuronderwerp.

Uitvoering en toetsing
Vóór het college bekijk je video’s of lees je een vakinhoudelijk boek en maak je een oefenopdracht. Tijdens het college van 3 uur zullen we kijken, beschrijven en vergelijken. Na het college maak je een eindopdracht: een vertaling van 1000 woorden van een vakinhoudelijke Nederlandse tekst en een analyse van 500 woorden (terminologie, stijlkeuzes, enz.). De eindopdracht wordt nagekeken en van feedback voorzien.
Je ontvangt een bewijs van deelname als je de bijeenkomst hebt bijgewoond en de eindopdracht hebt ingeleverd.

Data & tijden:
Inleidend online college zaterdag 2 maart 2024 van 09.30-12.30 uur.
Inleverdatum eindopdracht: 23 maart 2024.

€ 370
(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze cursus. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

 

10

Vertalen voor architectuur: Nederlands-Engels

Startdatum

02-03-2024

Locatie

Utrecht

Kosten

€ 370,00

PE-punten

10

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen