Vertalen voor de toeristische en culturele sector naar en uit het Frans

De lange, bloemrijke zinnen waarop veel Franse auteurs patent lijken te hebben, worden door de Nederlandse bezoeker van een dierentuin of een museum al gauw als overdreven ervaren. Dit terwijl de zakelijke schrijftrant van de Nederlander voor een Fransman niet overtuigend genoeg is, en een wat persuasiever stijl hem of haar eerder zal overhalen om eens verder te kijken dan alleen Amsterdam. 

In deze module leer je zowel Franstalige als Nederlandstalige toeristische teksten te lezen, te begrijpen en vooral te vertalen. Je doet kennis op over het verschil in stijl en perceptie in de toeristische en culturele sector in beide landen en, afhankelijk van de bronnen en onderwerpen die je kiest, vergroot je je kennis van de Franstalige en de Nederlandstalige maatschappij.

Doelgroep: beginnende en ervaren vertalers met Nederlands of Frans als moedertaal. De module is ook geschikt voor studenten en docenten van (ver)taalopleidingen.

Taal: Frans-Nederlands en Nederlands-Frans

Docenten: Christophe Deprès en Marieke van den Heuvel-in ‘t Groen

Uitvoering en toetsing
De module bestaat uit 2 online colleges met een Nederlands- en een Franstalige docent. Voor beide vertaalrichtingen bereid je een oefenopdracht voor. Deze zal tijdens het college worden nabesproken. Als eindopdracht, kies je voor beide vertaalrichtingen zelf een toeristische of culturele tekst uit, die je wilt vertalen. De eindopdracht wordt nagekeken en van feedback voorzien.
Je ontvangt een bewijs van deelname als je alle bijeenkomsten hebt bijgewoond en de eindopdracht hebt ingeleverd.

Data & tijden:
Twee online colleges op donderdag 13 maart en 10 april 2024 van 19.00-21.00 uur.

Prijs regulier: € 370
(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze cursus. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

10

Vertalen voor de toeristische en culturele sector naar en uit het Frans

Startdatum

13-03-2024

Locatie

Kosten

€ 370,00

PE-punten

10

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen