Tolken en vertalers volgen voor een groot deel hetzelfde programma aan ITV Hogeschool. De eerste drie jaar zijn alle vakken gelijk. In het derde jaar neem je deel aan de minor Algemene Tolktechnieken. Rond je deze met succes af, dan word je toegelaten tot het vierde jaar tolken.

Het is ook mogelijk om met een andere vooropleiding in te stromen in het vierde jaar. Je moet dan wel beschikken over een grondige kennis van de moedertaal en een uitstekende beheersing van de vreemde taal. Een afgeronde universitaire of hbo-vooropleiding en een zeer goede algemene ontwikkeling zijn in alle gevallen onmisbaar. Is dat het geval, dan kun je deelnemen aan een instroomtoets. Als je voor die toets slaagt, word je toegelaten tot het vierde jaar tolken.

De hbo-opleiding Tolk-Vertaler van ITV Hogeschool is geregistreerd in het register van de IB-groep onder nummer 34004. Je kiest voor het profiel tolk, in een van de zes talen die ITV Hogeschool aanbiedt. Zo studeer je bijvoorbeeld af in de richting Tolk Frans.

© 2020 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen