Informatie Coronavirus

De huidige virusvariant is minder ziekmakend en het aantal mensen dat met corona op de IC wordt opgenomen is beperkt. Daarom heeft het kabinet besloten om de coronamaatregelen verder te versoepelen. Er gelden nog wel een aantal adviezen.

Update 15 maart 2022

De verplichting om in en rond het OV mondkapjes te dragen vervalt per woensdag 23 maart 2022. Waar het druk is, kun je jezelf en anderen beschermen door een mondkapje te dragen.
Het huidige thuiswerkadvies vervalt. Voor iedereen met klachten blijft gelden: blijf thuis en doe een zelftest.

Het dringende advies aan studenten en docenten om twee keer per week preventief een zelftest te doen vervalt per direct. Wel blijft het advies om bij klachten die horen bij corona een (zelf)test te doen. Vooralsnog blijft het mogelijk om gratis zelftesten tijdens de collegedagen op te halen bij de studentenadministratie, zowel voor studenten als voor docenten.