Oekraïne: informatie voor (aankomende) studenten, docenten en alumni

Oekraïne: informatie voor (aankomende) studenten, docenten en alumni

ITV Hogeschool is geschokt door de Russische inval in Oekraïne. Wij houden contact met alle getroffen medewerkers en studenten ongeacht hun herkomst of nationaliteit.

Voor studenten en docenten

We merken dat de situatie in Oekraïne leidt tot veel spanningen en extra druk. Studenten en docenten die familie of vrienden in Oekraïne en Rusland hebben, maken zich grote zorgen. Dat kan van invloed zijn op studievoortgang en werkdruk. Voor vragen en hulpverzoeken kun je op verschillende plekken terecht:

  • bij (verwachte) studievertraging neem contact op met de studieloopbaanbegeleider
  • bij eventuele problemen en vertraging met de stage meld je bij de stagecoördinator
  • bij overige vragen neem contact op met de studentenadministratie of je sectiecoördinator
  • docenten kunnen terecht bij de docentenadministratie of de directie

Voor studenten en docenten organiseren we online ontmoetingen om bij te praten, knelpunten te inventariseren en naar oplossingen te zoeken. Tijden en links zijn in DOP te vinden.

Voor alumni

Oud-studenten van ITV Hogeschool die met Rusland en/of Oekraïne werken en die spanningen ervaren, zijn ook van harte welkom voor een informele bijeenkomst. Op maandag 14 maart om 20.30-21.30 komen we bij elkaar om ervaringen rond deze crisissituatie te delen en samen te kijken hoe daarmee om te gaan. Ben je tolk of vertaler Russisch of Oekraïens, maar geen oud-student van ITV Hogeschool, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Stuur ons een e-mail als je deel wilt nemen aan deze bijeenkomst.

Voor aankomende studenten

Overweeg je om de opleiding tot tolk of vertaler Russisch te volgen? We kunnen ons goed voorstellen dat je door de oorlog in Oekraïne met vragen en twijfels zit. Wij zullen tijdens de komende open dagen ruimte creëren om stil te staan bij deze vragen. Je kunt je hier aanmelden voor een open dag. We zullen in het programma een korte ontmoeting inplannen voor specifieke vragen.

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen