Ben je geïnteresseerd in de inhoud van vakken van ITV Hogeschool, maar wil je geen volledige opleiding doen? Dan kun je deelnemen aan de colleges als aanschuifstudent. Je volgt de gekozen vakken, levert opdrachten in en krijgt feedback van de docent. Een leuke manier om vrijblijvend je (ver)taalvaardigheid te verbeteren en je kennis te verbreden.

Wat is aanschuifonderwijs?

Voor het aanschuifonderwijs ontvang je geen studiepunten of PE-punten. Het is echt bedoeld voor mensen die dit uit interesse doen, of omdat dit bijvoorbeeld handig is voor hun werk. Er zijn verschillende manieren om aanschuifonderwijs te volgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een heel blok vertaalvaardigheid van een vreemde taal naar het Nederlands of verdiepende vakken over cultuur en geschiedenis. Bij het aanschuifonderwijs bereid je de colleges voor en krijg je feedback over je ingeleverde opdrachten. In de werkcolleges draai je volwaardig mee en neem je actief deel aan de opdrachten. Het enige verschil is dat je niet meedoet aan tentamens.

Voorwaarden

Om volwaardig mee te kunnen doen met de colleges is het belangrijk dat je een zekere voorkennis hebt. Je moet daarom voldoen aan de toelatingseisen van jaar 1. Heb je door een eerdere opleiding of ervaring een hoger niveau, dan leg je een instroomtoets af.

Alsnog instromen?

Wil je na een blok aanschuifonderwijs toch aan een studie bij ITV beginnen? Je krijgt dan geen vrijstelling van de vakken, omdat je het tentamen niet hebt gemaakt. Je kunt wel vrijstelling krijgen van de instroomtoets, bijvoorbeeld als je hebt laten blijken dat je kennis al op het niveau van jaar 2 is.

Kosten

De kosten van aanschuifonderwijs zijn afhankelijk van hoeveel je wilt bijwonen. Je kiest voor één of meerdere vakken. Per vak staat het aantal ECs (European Credits) aangegeven, dit kan tussen de 2 en 8 ECs zijn. Je betaalt € 80 per EC. Per jaar zijn maximaal 60 ECs te behalen. Op dit moment is er nog geen rooster voor het studiejaar 2021-2022 beschikbaar. Ben je geïnteresseerd in het aanschuifonderwijs? Neem dan contact met ons op. Wij houden je dan op de hoogte.

Wil je liever één dag meelopen? Dan kun je je opgeven voor een meeloopdag.