Studiekeuze

Studie combineren met werk en gezin? Bij ITV Hogeschool kun je kiezen. Wordt het de vierjarige opleiding tot tolk of vertaler? Of ben je op zoek naar een verdiepende cursus?

Hbo-opleiding in deeltijd

De studie bij ITV Hogeschool is een hbo-opleiding in deeltijd voor volwassenen. Je krijgt je diploma als je 240 studiepunten hebt gehaald. De meeste studenten doen daar vier jaar over. Sommige studenten hebben meer tijd nodig. In een hoger studiejaar instromen is soms mogelijk: dat hangt af van je vooropleiding, werkervaring en het niveau waarop je de taal van je keuze beheerst. Je komt gemiddeld een keer per maand naar Utrecht voor het volgen van colleges. De rest van de tijd studeer je zelf. Die vrijheid maakt het mogelijk om de studie te combineren met werk of gezin.

Wil je graag vakken volgen bij ITV Hogeschool, maar geen volledige opleiding doen? Dan kun je als aanschuifstudent meedoen met de colleges. Je maakt de opdrachten en krijgt feedback van de docent. Zo kun je op een vrijblijvende manier kennis en vaardigheden opdoen.

Bij- en nascholing

Ben je op zoek naar een verdiepende cursus of een bijscholing? Er is een uitgebreid aanbod aan losse modules. Die kun je combineren om zo zelf je ideale programma samen te stellen. De modules worden afgesloten met een certificaat. Certificaten worden erkend door Bureau Wbtv (Register be√ędigde tolken en vertalers). Niet alleen professionals maar ook gepassioneerde taalliefhebbers volgen losse modules. En veel mensen gebruiken ze als bijscholing. Voor veel van deze modules is een goede kennis van de relevante taal uiteraard van belang; een talenstudie is echter niet noodzakelijk.

Onze docenten

Het merendeel van de docenten is naast de werkzaamheden voor ITV Hogeschool zelf ook werkzaam als tolk of vertaler. Ongeveer de helft van de docenten is moedertaalspreker van de studietaal. Onze docenten zijn experts op hun vakgebied en dat betekent ook dat innovaties in het beroepenveld snel worden gesignaleerd en in het studieprogramma worden verwerkt.