Simultaan tolken

Wat moet je als simultaantolk allemaal kunnen om goed te functioneren tijdens opdrachten? Wat is er zo anders aan tolken in een cabine en hoe kun je je decalage het beste afstemmen op de spreker? En hoe zit het met het gebruiken van tools voor tolken op afstand?

Over de cursus

In vier interactieve online bijeenkomsten leer je hoe je met behulp van de juiste technieken en strategieën simultaan kunt tolken. Je oefent speeches met behulp van tools voor tolken op afstand onder begeleiding van een ervaren docent die zelf ook als tolk werkzaam is. Je leert goed samenwerken, maar ook jezelf beluisteren (monitoren) en evalueren zodat je zelf de kwaliteit van je vertolking nog verder kunt verhogen.

Docent: Ana Meneses, congrestolk

Voor wie?
Deze module staat open voor beroepsbeoefenaars die hun tolktechnieken en vaardigheden in het simultaantolken willen ontwikkelen. Deelnemers moeten beschikken over een goede mondelinge taalvaardigheid in minimaal twee werktalen (waarvan een sowieso NL). Er is plaats voor maximaal acht deelnemers, bij voorkeur meld je je aan met een of twee directe collega’s met dezelfde talencombinatie.

Na deze module

  • beheers je de vaardigheden om simultaan te tolken;
  • ken je de verschillende technieken die een rol spelen bij simultaantolken;
  • kun je werken met tools voor tolken op afstand;
  • kun je voordrachten van maximaal twintig minuten vanuit en naar je vreemde taal tolken.

Uitvoering 
Vier interactieve studiedagen waarop theorie wordt besproken en speeches worden geoefend. Een gedeelte daarvan bereid je thuis voor (huiswerkportfolio) en oefen je thuis voorafgaand aan een cursusdag. De colleges worden taaloverstijgend gegeven, de voertaal is dus Nederlands. 

Voorbereiding
Conference interpreting, principles and practice, Valerie Taylor-Bouladon, ISBN 9781419660696

Bestellen kan via https://www.studiebijdehand.nl/

Data & tijden
12 januari, 18.30-21.30 uur - online
19 januari, 18.30-21.30 uur - online
26 januari, 18.30-21.30 uur - online
2 februari, 18.30-21.30 uur - online

Prijs regulier: € 540   

(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze cursus. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

18
Je krijgt een bewijs van deelname voor de registratie van de PE-punten als je alle bijeenkomsten hebt bijgewoond.

Simultaan tolken

Startdatum

12-01-2024

Locatie

Kosten

€ 540,00

PE-punten

18

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen