Voor de bacheloropleiding Tolk/Vertalen en het hbo-programma Multilingual Communication gelden de volgende voorwaarden:
Je beschikt minimaal over een havo- of mbo (niveau 4)-diploma. Met een gelijkwaardig buitenlands diploma kun je ook worden toegelaten tot de opleiding. Je kunt de toelatingscommissie schriftelijk verzoeken om te beoordelen of je diploma gelijkwaardig is aan een havo-, vwo- of mbo-diploma op niveau 4.
Je beschikt over voldoende tijd om de opleiding te combineren met je werk. De studie vraagt zo’n 15 tot 20 studie-uren per week. Deze uren bestaan uit het voorbereiden en bijwonen van de colleges, het werken aan zelfstudiemodules, het maken van opdrachten en peerfeedback geven aan medestudenten.
Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal op B2-niveau.
Ben je niet in het bezit van een minimaal havo-, of mbo 4-diploma en ben je ouder dan 21 jaar, dan moet je een instroomtoets doen. De instroomtoets bestaat uit een aantal taaltoetsen in schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels en een kennismakingsgesprek. De kosten van de instroomtoets zijn €95,-. Als je toegelaten bent, dan betaal je geen inschrijfgeld meer.
Lees hieronder over het inschrijvingsproces en de instroomtoets.
Inschrijvingsproces
Het inschrijvingsproces bestaat uit drie fases:
1. Inschrijving Je schrijft je in via het online inschrijfformulier op deze pagina. Daarna vragen wij je om extra informatie aan te leveren, zoals een kopie van je identiteitsbewijs, je diploma's en je keuzes voor de opleiding. En we sturen je een factuur voor het eenmalige inschrijfgeld.
2. Toelating Wij controleren zo snel mogelijk of je aan de toelatingseisen voldoet. Als je vooropleiding onvoldoende aansluit op de studie die je wilt gaan volgen nemen wij contact met je op om de instroomtoets te bespreken.
3. Matching Toegelaten? Je ontvangt van ons een definitieve bevestiging van inschrijving en informatie over de vrijblijvende matching voor persoonlijk studieadvies.
Voor wie is de instroomtoets?
Je bent 21 jaar of ouder en je wilt aan de opleiding beginnen, maar je voldoet niet aan de toelatingseisen. Bij voldoende resultaat voor de instroomtoets kun je starten met de opleiding.
Na de inschrijving organiseren we een matching. We kijken naar de werkervaring en -omgeving, praten over je verwachtingen en ambitie, en geven je wat tips om succesvol te studeren.
Module Tolken (Algemene Tolktechnieken)
Het is mogelijk om een tolkmodule van de bacheloropleiding los te volgen. Na deze module en het succesvol afleggen van de toets kun je je inschrijven als beëdigd tolk op C1-niveau in het Register van beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Om deel te kunnen nemen aan de tolkmodule moet je een uitstekende beheersing van het Nederlands en een grondige kennis van één van de zes talen hebben. Dit wordt getoetst voor aanvang van het programma in een online intakegesprek. Kijk hier voor meer informatie.
Twijfel je nog?
Wil je eerst een beter beeld hebben van het werkveld van taalspecialisten en weten of je er geschikt voor bent? Dan kan je onze online oriëntatiecursus volgen. De opdrachten die je maakt in de cursus kun je bovendien gebruiken voor de aanmeldingsprocedure. Zo bereidt de cursus je ook voor op de toelating.