Docent worden

Vind het jij leuk om aanstaande tolken/vertalers te begeleiden in hun ontwikkeling?

Voor het studiejaar 2023-2024 zijn wij op zoek naar een docent Vertalen Nederlands-Engels (moedertaalspreker Engels) en een docent Vertalen Nederlands-Frans (moedertaalspreker Frans).  

De docenten van ITV Hogeschool:

  • zijn professionals op het gebied van tolken en/of vertalen
  • zijn vaak docenten bij andere hogescholen of universiteiten
  • kunnen met enthousiasme hun vak overbrengen op anderen
  • inspireren onze studenten, maar laten zich ook door hen inspireren
  • zijn Nederlandstalig of moedertaalspreker van de vreemde taal met een uitstekende kennis van het Nederlands
  • zijn zelfstandig ondernemer

ITV Hogeschool biedt deeltijdopleidingen voor volwassen studenten aan. Studenten zijn heel gemotiveerd: ze hebben bewust voor onze opleiding gekozen om zich om te scholen of beter te worden in het vak. De groepen zijn klein, je kunt samen de diepte in. Binnen het hbo ben je bovendien heel praktijkgericht bezig. Jouw studenten gaan na een aantal jaar het beroepenveld in en jij hebt ze klaargestoomd om daar een mooie rol te vervullen. Je helpt niet alleen je studenten groeien, ook je netwerk wordt steeds groter. In eerste instantie binnen de hogeschool, maar ook in het praktijkveld. Alleen al omdat jouw studenten daar gaan stagelopen of afstuderen.

Docent Vertalen verzorgt bij ITV Hogeschool 1 keer per maand (op een zaterdag) vertaalcolleges, geeft feedback op vertaal- en schrijfopdrachten, bereidt voor en beoordeelt tentamens en organiseert online contactmomenten met studenten. Naast lesgeven heb je keuze uit allerlei nevenactiviteiten. Misschien vind je het leuk om stagiairs en afstudeerders te begeleiden, co√∂rdinerende taken op je te nemen of mee te denken aan de ontwikkeling van het curriculum. 

Er zijn altijd twee vertaaldocenten die met dezelfde groep studenten werken. Elke taalsectie wordt geleid door een sectieco√∂rdinator. ITV Hogeschool zorgt voor begeleiding van haar docenten, organiseert trainingen en studiedagen en biedt veel vrijheid en flexibiliteit.

Heb jij interesse? Stuur een e-mail gericht aan de directeur, mw. M. (Mila) Chevalier.

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen