Taalvariatie Spaans

Het Spaans is een wereldtaal en kent nogal wat varianten, niet alleen binnen Spanje zelf, maar ook in Spaans-Amerika. Onder invloed van inheemse talen heeft het Spaans zich in die landen op verschillende manieren ontwikkeld. Ook al verstaan sprekers van de ene en de andere variant elkaar uitstekend, er zijn, soms aanzienlijke, verschillen in grammatica, uitspraak, vocabulaire e.d.

Tijdens deze online module bestudeer je theorie over de verscheidenheid van het Spaans; vervolgens pas je deze theorie toe in individuele en/of collectieve opdrachten waarin je de (grammaticale, fonetische en morfologische) verschillen tussen diverse varianten van het Spaans onderzoekt. Na deze module heb je een duidelijk beeld van de verscheidenheid van het Spaans, ken je de belangrijkste verschillen tussen diverse varianten van die taal en kun je als vertaler of taal- en cultuurspecialist werken voor andere Spaanstalige gebieden.

Doelgroep: beginnende en ervaren vertalers met Nederlands of Spaans als moedertaal. De module is ook geschikt voor studenten en docenten van (ver)taalopleidingen. Omdat er aandacht wordt besteed aan klank en uitspraak, kan deze module interessant zijn voor studenten van de opleiding Tolken.

Taal: Spaans-Nederlands en Nederlands-Spaans

Docent: Charo Talavera Espinar

Literatuur
Lesmateriaal wordt in de leeromgeving gepubliceerd.

 

 

Uitvoering en toetsing
De module bestaat uit twee online colleges en twee opdrachten: één over de ontwikkeling van het Spaans door de eeuwen heen en de huidige varianten in Spanje, die je na het eerste college inlevert; na het tweede college maak je een eindopdracht over varianten in Spaans-Amerika. De eindopdracht wordt nagekeken en van feedback voorzien. De voertaal is Spaans. Opdrachten mogen zowel in het Nederlands als in het Spaans worden geschreven.

Je ontvangt een bewijs van deelname als je alle bijeenkomsten hebt bijgewoond en de eindopdracht hebt ingeleverd.

Data & tijden:
Twee online colleges op zaterdag 2 maart 2024 van 10.00-12.00 uur en op vrijdag 22 maart van 19.00-21.00 uur.

Prijs regulier: € 370

(Oud)-student of docent van de bacheloropleiding van ITV Hogeschool? Dan ontvang je 10% korting op deze cursus. Vul bij de inschrijving deze kortingscode in: VanITV.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen. Meer informatie

10

Taalvariatie Spaans

Startdatum

02-03-2024

Locatie

Online

Kosten

€ 370,00

PE-punten

10

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen