Docent worden

Docent worden

Voor het studiejaar 2024-2025 zijn wij op zoek naar docenten Vertalen Nederlands-Engels (moedertaalspreker Engels) en Vertalen Engels-Nederlands.

Vind het jij leuk om aanstaande tolken/vertalers te begeleiden in hun ontwikkeling?

De docenten van ITV Hogeschool:

  • zijn professionals op het gebied van tolken en/of vertalen
  • kunnen met enthousiasme hun kennis overbrengen op anderen
  • inspireren onze studenten, maar laten zich ook door hen inspireren
  • zijn Nederlandstalig of moedertaalspreker van de vreemde taal met een uitstekende kennis van het Nederlands
  • zijn zelfstandig ondernemer

ITV Hogeschool biedt opleidingen in deeltijd aan. De groepen zijn klein, je kunt samen de diepte in. Binnen het hbo ben je bovendien heel praktijkgericht bezig. Jouw studenten gaan na een aantal jaar het beroepenveld in en jij hebt ze klaargestoomd om daar een mooie rol te vervullen. Je helpt niet alleen je studenten groeien, ook je netwerk wordt steeds groter. In eerste instantie binnen de hogeschool, maar ook in het praktijkveld. Alleen al omdat jouw studenten daar gaan stagelopen of afstuderen.

Docent Vertalen verzorgt bij ITV Hogeschool 1 keer per maand (op een zaterdag) vertaalcolleges, geeft feedback op vertaal- en schrijfopdrachten, bereidt voor en beoordeelt tentamens en organiseert online contactmomenten met studenten. Naast lesgeven heb je keuze uit allerlei nevenactiviteiten. Misschien vind je het leuk om stagiairs en afstudeerders te begeleiden, coördinerende taken op je te nemen of mee te denken aan de ontwikkeling van het curriculum.

Er zijn altijd twee vertaaldocenten die met dezelfde groep studenten werken. Elke taalsectie wordt geleid door een sectiecoördinator. ITV Hogeschool zorgt voor begeleiding van haar docenten, organiseert trainingen en studiedagen en biedt veel vrijheid en flexibiliteit.

Heb jij interesse? Stuur een e-mail gericht aan de directeur, mw. M. (Mila) Chevalier.

© 2024 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen