NSE 2023: ITV-studenten geven hun docenten hogere cijfers dan landelijk gemiddelde

NSE 2023: ITV-studenten geven hun docenten hogere cijfers dan landelijk gemiddelde

Studenten van ITV Hogeschool geven hun docenten gemiddeld hogere rapportcijfers dan studiegenoten in de rest van het land. Ook de betrokkenheid en het contact krijgen een hogere score.

Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Studenten Enquête (NSE) waarin studenten jaarlijks hun school beoordelen. Wij zijn er ontzettend trots op en danken zowel de docenten voor hun werk als de studenten voor de waardering.

De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek dat studenten in het hoger onderwijs vraagt naar hun mening over hun opleiding. Meer dan 289.000 hbo- en wo-studenten vulden de NSE 2023 in. Studenten van ITV Hogeschool deden er voor het eerst aan mee met een respons van 50 procent.

Op woensdag 31 mei zijn de uitslagen bekendgemaakt. De resultaten tonen aan dat de algemene tevredenheid onder hbo-studenten over hun opleiding hoog is. De sfeer wordt landelijk het best beoordeeld: 79 procent van de ondervraagde studenten geeft aan tevreden te zijn met de sfeer op hun opleiding. Bij onze opleiding zien wij dezelfde resultaten voor dit onderwerp. De NSE wordt gebruikt voor studievoorlichting en kwaliteitszorg. De komende tijd gaan we aan de slag met de resultaten.

Bekijk voor de volledige resultaten het NSE Dashboard.

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen