Studeren bij ITV

Studie combineren met werk en gezin? Bij ITV Hogeschool kun je kiezen. Wordt het de vierjarige opleiding tot tolk of vertaler? Of ben je op zoek naar een verdiepende cursus?

HBO-studie in deeltijd

De studie bij ITV Hogeschool is een hbo-studie in deeltijd. Je krijgt je diploma als je 240 studiepunten hebt gehaald. De meeste studenten doen daar vier jaar over. Sommige studenten hebben meer tijd nodig. In een hoger studiejaar instromen is soms mogelijk: dat hangt af van je vooropleiding, werkervaring en het niveau waarop je de taal van je keuze beheerst. Je komt eens per week of per maand, afhankelijk van instroomniveau en taal, voor het volgen van colleges naar Utrecht. De rest van de tijd studeer je zelf. Die vrijheid maakt het mogelijk om de studie te combineren met werk of gezin. De opleiding is intensief maar met een goede planning kom je ver.

Kennismakingscolleges

Wil je eerst zelf ervaren hoe de opleiding in de praktijk gaat, schrijf je dan in voor Kennismakingscolleges. Je krijgt een korte introductie in het vak en gaat zelf aan de slag! Maak een weloverwogen keuze en ontdek of deze studie bij je past.

Losse modules

Ben je op zoek naar een verdiepende cursus? Er is een uitgebreid aanbod van losse modules. Die kun je combineren om zo zelf je ideale programma samen te stellen. De modules worden afgesloten met een certificaat. Certificaten worden erkend door Bureau Wbtv (Register beëdigde tolken en vertalers). Niet alleen professionals maar ook gepassioneerde taalliefhebbers volgen losse modules. En veel mensen gebruiken ze als bijscholing. Ze kiezen dan bijvoorbeeld voor zakelijk schrijven of het vertalen van gebruiksteksten. Voor veel van deze modules is een goede kennis van de relevante taal uiteraard van belang; een talenstudie is echter niet noodzakelijk.

Onze docenten

Het merendeel van de docenten is naast de werkzaamheden voor ITV Hogeschool werkzaam als tolk of vertaler. Ongeveer de helft van de docenten is moedertaalspreker van de studietaal. Onze docenten zijn experts op hun vakgebied en dat betekent ook dat innovaties in het beroepenveld snel worden gesignaleerd en in het studieprogramma worden verwerkt.

© 2020 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen