Dolores van der Lugt

Spaans

Ik ben van Spaanse afkomst, maar geboren en getogen in Den Haag. Door mijn Spaanse achtergrond loopt de Spaanse taal en cultuur als een rode draad door mijn leven. Ik wilde al een tijdje iets anders en toen mijn jongste zoon ook naar school ging heb ik in 2020 de stoute schoenen aangetrokken en heb ik me aangemeld bij ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Na een toelatingstest ben ik gestart in het eerste jaar van de opleiding en ik heb er nog geen moment spijt van gehad, integendeel.

In juli 2022 ben ik met mijn man en drie kinderen geëmigreerd naar Andalusië en sindsdien studeer ik online verder als Student in het Buitenland. Ik kan niet wachten tot ik mag beginnen met mijn stage en zo alle geleerde theorie van de afgelopen 3 jaar in de praktijk mag brengen.

Na het afronden van de opleiding wil ik als autónomo aan de slag als juridisch vertaler. Over vijf jaar woon ik hopelijk nog steeds in Andalusië, heb ik een succesvol vertaalbureau en werk ik voor Nederlandse en Spaanse klanten in zowel Nederland als Spanje.

© 2024 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen