Judith Goeree

In de coronatijd werd ik gevraagd om de Nederlandse vertaling van een Engels boek te reviseren. Dat was superleuk om te doen. Deze klus, en het feit dat ik door de pandemie weinig werk omhanden had, waren de opstap naar de opleiding tot vertaler Spaans bij ITV Hogeschool.

Ik ben eerst 12 jaar fysiotherapeut geweest. Door de liefde ben ik van richting veranderd. Mijn man werkte in de reiswereld en we zijn samen naar Spanje verhuisd. We wonen nu al 10 jaar in een klein dorp in de bergen van Málaga. Het dorp bestaat uit een kleurrijke mengeling van nationaliteiten en ligt aan een natuurpark. We organiseren hier wandelreizen en een roadtrip door Andalusië voor singles. En ja, er ontstaat weleens een romance😉.

Al zolang ik in Málaga woon ben ik bezig met de Spaanse taal en cultuur. Dat ik mijn werk nu kan combineren met een studie tot vertaalster is een onverwacht cadeau. Vanuit het buitenland kan ik alle lessen prima volgen en we hebben als studenten onderling veel en goed contact. Afgelopen jaar ben ik ook toegetreden tot de studentenraad. Ik vind het erg leuk om op een positieve manier mee te denken met de opleiding.

Na mijn studie hoop ik aan de slag te kunnen als vertaalster en tolk voor de vele Nederlanders die hier wonen. Daarnaast geef ik ook nog Spaanse les en ik hoop dat mijn man en ik nog heel lang mooie reizen kunnen blijven organiseren.

© 2024 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen