Nieuw: afstudeerprofiel Tolk Pools

Nieuw: afstudeerprofiel Tolk Pools

ITV Hogeschool start met een afstudeerprofiel Tolk Pools als onderdeel van de bacheloropleiding in deeltijd

Waarom tolk Pools worden?

Al eeuwen lang kwamen migranten uit Polen naar Nederland. Sinds de jaren 90 vormen Polen de snelst groeiende migrantengroep in Nederland. In talloze sectoren van de arbeidsmarkt zijn zij hard nodig en vinden zij gemakkelijk werk. Ook steeds meer bedrijven en instellingen komen in contact met Poolse bedrijven en werknemers. Omdat Engels vaak tekortschiet is er veel vraag naar professionele tolken voor de ondersteuning in de communicatie en bij contact met overheidsinstanties.

Wat kan je met het Bachelordiploma Tolk?

Bacheloropleiding Tolk is een brede praktijkopleiding. Tijdens de studie krijg je een goed beeld van het beroep en je gaat aan de slag met diverse tolktechnieken, zoals consecutief tolken, simultaan tolken (in onze moderne cabines), tolken op afstand.  Wil je werken als beëdigde tolk? Met het BA-diploma van ITV Hogeschool kun je je laten inschrijven in het Register beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) op niveau C1. Beëdigde tolken kunnen worden ingezet in allerlei situaties, bijvoorbeeld bij rechtbanken, notarissen, voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst of in de zorg. Ook de zakenwereld heeft vaak tolken nodig. Dit kan in een ongedwongen setting zijn, tijdens rondleidingen door een fabriek of zakenlunches. Maar de tolk kan ook bij ingewikkelde, technische besprekingen ingezet worden, op vakbeurzen en op congressen. Dankzij nieuwe technologische mogelijkheden werken tolken ook steeds vaker op afstand. 

Studeren vanuit het buitenland

Woon je in het buitenland en wil je een opleiding in Nederland volgen? Dat kan bij ITV Hogeschool! Kijk voor meer informatie bij Flexibel studeren in het buitenland.

Aanmelding en toelating

Het is alleen mogelijk om met Pools in het laatste jaar van de bacheloropleiding Tolk/Vertaler in te stromen. Dit traject duurt 1 jaar. Om te kunnen instromen in het afstudeerprofiel Tolken moet je beschikken over een afgeronde universitaire of hbo-opleiding, een uitstekende beheersing van het Nederlands en een grondige kennis van het Pools. Een zeer goede algemene ontwikkeling is onmisbaar. Voor het afstudeerprofiel Tolken is in alle gevallen een instroomtoets verplicht.

© 2023 ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen